Fly en drive Bulgarije - cultureel erfgoed en een tocht langs de kust Afbeelding Fly en drive Bulgarije - cultureel erfgoed en een tocht langs de kust
Fly en drive Bulgarije - cultureel erfgoed en een tocht langs de kust ***
Bestemming: Rondreizen Bulgarije - Fly Drive Bulgarije

Fly en drive Bulgarije - cultureel erfgoed en een tocht langs de kust

***

plane hotel car


12 Dagen

Deze fly en drive neemt u mee naar enkele locaties van die in Bulgarije op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan en die tot de meest aantrekkelijke hotspots voor toeristen in Bulgarije behoren. Hoewel sommige van hen bekend zijn en elk jaar door duizenden mensen worden bezocht, zijn enkele van de plaatsen verrassend minder bekend en liggen iets verder weg van de traditionele toeristische regio's. Dit is een zeldzame kans om een andere kant van Bulgarije te kunnen zien en uzelf te verbazen! Aan de andere kant, zal de kust van de Zwarte Zee met zijn gouden stranden en talrijke gezellige restaurants en romantische promenades langs de zee u verrassen. Laat u betoveren door zowel de geschiedenis als door de romantische zee-landschappen, die deze speciale fly en drive u biedt.Dag 1: Aankomst in Sofia

Uw fly en drive begint in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. De vlucht naar Sofia duurt ongeveer drie uur. Vergeet alstublieft niet om voordat u aankomt of op de luchthaven van Sofia geld om te wisselen in Bulgaarse valuta. Bulgaarse levs zijn de officiele valuta in Bulgarije. Bij aankomst neemt u vanaf het vliegveld uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar de stad Sofia. U checkt in voor uw overnachting in uw hotel in Sofia.

Er is bewijs gevonden dat Sofia al 7.000 jaar geleden werd bewoond. Thracische en Romeinse overblijfselen zijn nog steeds verspreid over de stad te bewonderen. Sofia werd pas in 1879 de hoofdstad van Bulgarije en nam na zeshonderd jaar de positie van Veliko Tarnovo over. Sofia werd geacht een strategische locatie te zijn en de verandering van hoofdstad markeerde het einde van de donkere tijdperken van Bulgarije onder de Ottomaanse heerschappij.
Tegenwoordig is Sofia een geweldige mix van verschillende culturen. U kunt in het prachtige centrum van de stad langs vele historische gebouwen wandelen zoals Het Parlement, Het Presidium waar u getuige kunt zijn van de wisseling van de wacht, de Universiteit van Sofia, Het Nationale Theater, De Russische Kerk, De Kerk van Sint Joris, die dateert uit de Romeinse tijd en het Vrana Paleis - het koninklijk paleis. U mag zeker de Sint Alexander Nevski-kathedraal in het hart van de stad niet missen, omdat dit het symbool van Sofia is en beroemd is om zijn prachtige koepels, indrukwekkende fresco's en iconen.
U kunt ook door de hoofdstraat van Vitoshka lopen, die altijd levendig is door de vele winkels, cafés, bars en restaurants. 

Dag 2: Sofia – Rila klooster - Plovdiv (ca. 149 km)

U rijdt vanaf de hoofdstad naar het Rila-klooster, dat het meest geliefde klooster van Bulgarije is. U kunt de kerk met het aangrenzende museum en restaurant bezoeken. Een hectische dag eindigt in Plovdiv - de glorieuze tweede stad van Bulgarije – waar u een stukje van het oude Rome zult ervaren.
U overnacht in Plovdiv.

Dag 3: Plovdiv

In de oude binnenstad van Plovdiv liggen de geplaveide straatjes tussen de charmante 19e-eeuwse gebouwen. Deze kleurrijk geschilderde huizen dateren uit de National Revival, een bloeiende periode voor de Bulgaarse architectuur en literatuur. Hun houten dakrand en overhangende bovenverdiepingen omlijsten de smalle straatjes, waardoor de oude stad een mysterieuze, chaotische sfeer krijgt. Net als in Rome, werd Plovdiv gebouwd op zeven heuvels en de oude Romeinse ruines liggen nog steeds verspreid over de stad. Het meest indrukwekkend zijn het Romeinse theater, het Romeinse stadion en het aquaduct. Verschillende gebouwen zijn omgebouwd tot musea, die het Revival-tijdperk laten zien en één van de mooiste is Balabanov Kashta

Dag 4: Plovdiv - Kazanlak - Nessebar (ca. 284 km)

Kazanlak en de Rozenvallei zijn uw volgende stop. Dit is het hart van de rozenolie-industrie in Bulgarije. Hier kunt u het Rohzenmuseum en de Thracische graven in Kazanlak bezoeken. Ten slotte brengt u de avond en de nacht door in het kustplaatsje Nessebar. U overnacht in Nessebar.

Dag 5: Nessebar

Nessebar is een van de oudste steden in Europa en populair vanwege de ligging aan de kust en het scala aan architectuur uit de Middeleeuwen en het Revival-tijdperk, die u tijdens uw verblijf hier kunt ontdekken. U overnacht in Nessebar.

Dag 6: Nessebar - Varna (ca. 100 km)

Vandaag rijdt u naar Varna. De stad Varna is gezegend met een prachtige kustlijn. De Zwarte Zee is belangrijkste bezienswaardigheid hier, maar Varna is veel meer dan alleen maar een badplaats. De voormalige oude Griekse kolonie heeft vele opmerkelijke bezienswaardigheden, waaronder de Romeinse thermale baden uit de 2e eeuw, de kathedraal van de Heilige Moeder Maria en verschillende musea, zoals het National Revival Museum, het Natuurhistorisch Museum, het Marine Museum en het Etnografisch- en Historisch Museum. Als u tijdens uw verblijf even wilt ontsnappen aan de drukke stranden, zijn dit uitstekende opties.
U overnacht in Varna.

Dag 7: Varna - Balchik - Varna 

Balchik biedt een prachtig intermezzo van de drukte op de stranden van Varna. Balchik is een voormalige speeltuin voor Roemeense aristocraten en is van oudsher een luxe resort met prachtige paleizen, tuinen, kapellen en villa's. Het Paleis van koningin Marie en de Botanische Tuinen van Balchik zijn een aanrader. Of u kunt wandelen langs de lange kustpromenade.
U overnacht in Varna.

Dag 8: Varna - Aladzha klooster – Varna

De rotsformaties van het Aladzha-klooster en het afgelegen bos van Pobiti Kamani brengen een element van mystiek in deze fly en drive voordat u terugkeert voor nog een nacht in Varna.

Dag 9: Varna - Madara Horseman - Pliska - Veliko Tarnovo (ca. 220 km)

De rijke geschiedenis van Bulgarije wordt tijdens dit deel van de tour nog duidelijker bewezen als u naar het Madara Horseman National Preserve en de eerste hoofdstad van Bulgarije, Pliska, rijdt. De ruines van het Eerste Bulgaarse koninkrijk zijn ook in Veliki Preslav te vinden. De dag eindigt in een andere voormalige Bulgaarse hoofdstad, Veliko Tarnovo, waar u ook de nacht zult doorbrengen.

Dag 10: Veliko Tarnovo

De koninklijke stad Veliko Tarnovo combineert pracht en praal en schilderachtige uitzichten, met het middeleeuwse fort van Tsarevets, de oude Marktplaats en de Samovodska Tcharshia-straat. U kunt deze opwindende bezienswaardigheden zien voordat u terugkeert naar Sofia. U overnacht in Veliko Tarnovo.

Dag 11: Veliko Tarnovo - Sofia (ca. 220 km)

Vandaag rijdt u terug naar de hoofdstad van Bulgarije. U overnacht in Sofia.

Dag 12: Vertrek van de luchthaven van Sofia

Na het ontbijt in het hotel moet u de huurauto op het vliegveld terugbrengen en vliegt u terug vanaf Sofia vliegveld.

Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Aankomst in Sofia
Dag 2: Sofia – Rila klooster - Plovdiv
Dag 3: Plovdiv
Dag 4: Plovdiv - Kazanlak - Nessebar
Dag 5: Nessebar
Dag 6: Nessebar - Varna
Dag 7: Varna - Balchik - Varna
Dag 8: Varna - Aladzha klooster – Varna
Dag 9: Varna - Madara Horseman - Pliska - Veliko Tarnovo
Dag 10: Veliko Tarnovo
Dag 11: Veliko Tarnovo - Sofia
Dag 12: Vertrek van de luchthaven van Sofia

Op maat

Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer op Bulgarije blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvlucht Sofia
 • Luchthavenbelasting
 • 11 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • 12 dagen een huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly en drive Bulgarije - cultureel erfgoed en een tocht langs de kust 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail